Roślinne omnomnom w Warszawie!

Co podniebienie, to opinia o jednej z najważniejszych w kwestii – zwłaszcza w zimowych, szarych miesiącach – czyli gdzie zjeść w Warszawie?

 

Propozycji jest oczywiście wiele, często może wydawać się, że za wiele, bo… jedna krótka ulica może pomieścić sąsiadujące kuchnie: włoską, tajską, wietnamską, ukraińską i japońską. Można oszaleć – za każdym rogiem restauracja! Warszawa wie, jak rozpieszczać podniebienia i brzuchy swoich mieszkańców. Każdy sezon również to jakaś nowość w kulinariach, tak, aby nie znudzić sobą swoich wiernych i potencjalnych klientów.

 

Każdego sezonu więc możemy spodziewać się jakichś kuchennych ulepszeń w stylu nowych przypraw czy też sposobu przyrządzania potrawy, jaki oferuje restauracja – Warszawa jednakże najbardziej rozkochała się ostatnio w roślinnych zamiennikach mięsa. I tak dzięki temu mamy wegańskie burgery, pizze, lody, kebaby, zapiekanki, makarony – pasta, słodkości i tak dalej i tak dalej. Menu roślinne ma w swoim menu każda szanująca się restauracja, Warszawa dzięki temu w niczym pod tym względem nie ustępuje najmodniejszym europejskim stolicom.

Author: kuchenny-swiat.pl