Dodatek do mięsa.

Kuchnia polska ma swoją tradycję, w każdym rejonie są inne serwowane dania. Jednak strony online zawierają szereg różnego rodzaju nowych ciekawych, i starych przepisów. I tak do mięs, potraw na drugie danie warto zastosować różnego rodzaju dodatki.

 

Tego rodzaju dodatkiem mogą być kluski. I wyróżniamy kilka rodzajów klusek. Te kluski to między innymi: kluski śląskie, kluski leniwe, kluski na parze, kluski lane, kluski ziemniaczane, kluski kładzione, kluski szare, kluski z serem, albo kluski francuskie. One są zazwyczaj robione z takich składników, jak mąka, ziemniaki, jajko, sól. I nic prostszego, te dodatki mączne są robione w prosty sposób. Nie wymagają one wygórowanych składników. Należy jednak uważać, i dobrze wyrobić ciasto, by miało one jednolitą masę, dobrze zwartą, dobrze ręcznie urobioną.
Podsumowując, kluski gotowane to świetny dodatek do mies, do pieczeni mięsnych oraz schabu i same. Kluseczki wszelkiego rodzaju, polane sosem pieczeniowym, jasnym, ciemnym, niebo w gębie każdego smakosza.

Author: kuchenny-swiat.pl