Ryba w galarecie to przysmak nie jednego smakosza, i choć mięso zazwyczaj góruje na stołach, to jednak ryba dla odmiany nikomu jeszcze nie zaszkodziła. A jest i bardzo zdrowa i przebija swoimi wartościami odżywczymi niejednego burgera z frytkami. Friedrich Nietshe – „Tak jak duży kraj oznacza zwykle dość przeciętny poziom oświaty publicznej, tak duża kuchnia oznacza dość mizerne jedzenie.”
Ryba w galarecie dla odmiany.
Dziś amerykańska kuchnia podbiła rynek europejski i wszystko wygląda, jak frytki, hamburger, czy też pizza. I można nawet znaleźć burgera z rybą, choć to nie jest zły pomysł. Gdyż ryba to wspaniały pomysł, który jest przeciwnością dla wołowiny i drobiu.
Ryba w galarecie to setki świetnych pomysłów, które są powielane, ubogacane w składniki i doprawiane różnymi przyprawami do smaku.
I nie jest tu powiedziane, jaka to ma być ryba, a zazwyczaj oferowane są w sprzedaży dorsze, mintaje, ali jaska, panga, tilapia, karp, łosoś i tak dalej i tym podobnie.
Jakie są przepisy na rybę w galarecie?
Wyróżnić można takie rodzaje ryby galarecie, jak między innymi:
ryba faszerowana w galarecie – do przygotowania jest potrzebna ryba morska, cebula, jaja, rodzynki, bułka tarta, sól, pieprz, wywar, żelatyna,
tofu al’a ryba w galarecie – do przygotowania jest potrzebne tofu, sos sojowy, glon nori do sushi, łyżka oleju, galareta złożona z takich składników, jak marchewka, woda, sól, natka pietruszki, ziele angielski, liść laurowy, lubczyk
łosoś w galarecie – do przygotowania potrzebne są takie składniki, jak opakowanie łososia, warzywa, tak jak do rosołu, groszek zielony, woda, żelatyna, przyprawy, zioła, jaja na twardo oraz do doprawienia według własnego uznania sól, pieprz, ocet lub sok z cytryny.
Specjały kulinarne, choć nie zawsze smakują dobrze, to mają świetny wygląd, i to kusi, by choć spróbować tego nowego, niesamowicie ciekawego smaku, który może stanie się jednym z twoich ulubionych przysmaków.
Podsumowując, przepis na rybę w galarecie to wyśmienity pomysł, na podbój wymagań gości oraz zastawienie stołu, niezwykłymi potrawami.
Najnowsze komentarze