Tarta na słodko czy słono?

Popularność tart

Tarty to dania, które cieszą się coraz większą popularnością wśród naszego społeczeństwa. Stały się jednym z podstawowych dań podawanych w trakcie spotkań z przyjaciółmi i rodziną. Kupujemy je w sklepach, cukierniach lub decydujemy się na ich samodzielne wykonanie. Podbijają one serca zarówno dorosłych, jak i dzieci. Możemy spotkać je zarówno w naszych domach, jak i w najlepszych restauracjach. Jednak dziś stawiamy sobie pytanie czy tarta lepiej sprawdza się w wersji na słodko, czy też na słono. Oba rozwiązania posiadają swoich fanów i przeciwników. Dziś podpowiemy wam jakie wydania tarty możesz wykonać w swoim domu.

Tarta na słodko

Bardzo dużą popularnością cieszą się tarty na słodko – bardzo często możemy spotkać je w sklepach i cukierniach. Zazwyczaj pokryte są one pysznymi kremami oraz dużą ilością świeżych owoców. Kruchy spód tarty idealnie komponuje się z delikatnymi kremami oraz kwaskowatymi owocami. Według nas jest to idealne połączenie, które podbije serce każdego. Oczywiście możemy znaleźć również przepisy na tarty przypominające popularne batony takie jak Kinder Bueno lub Knoppers. Są one słodsze, jednak również smakuje nieziemsko. Warto wypróbować je organizując spotkanie z przyjaciółmi przy kawie.

Tarta na słono

Coraz większą popularnością cieszą się tarty na słono, z różnymi rodzajami mięs oraz warzyw. Są one idealnym rozwiązaniem w momencie, gdy organizujemy wieczorne spotkanie z naszymi bliskimi i chcemy zaserwować im pyszną kolację. Jedną z propozycji dań, które warto wypróbować jest tarta z cukinią i łososiem. Szczególnie, gdy w ogrodach panuje sezon na cukinię i możemy znaleźć ten produkt najwyższej jakości. Według nas danie to zachwyci waszych gości i na długo stanie się obowiązkowym elementem waszego menu. Oczywiście istnieje wiele innych przepisów na tarty z wykorzystaniem innych warzywa oraz ryb i mięs. Warto wykorzystać je również w trakcie robienia niedzielnego posiłku dla twojej całej rodziny.

 

Author: kuchenny-swiat.pl